12 dec

CRM: geschikt voor design teams

Een CRM-systeem, zoals dat van lime-technologies.nl, kan heel handig zijn voor creatieve teams die nieuwe media ontwerpen. Het efficiënte systeem helpt niet alleen om alle klantcontacten te bundelen en te beheren, maar ook om het werk van de teamleden makkelijker te maken en orde te scheppen in de workflow.

Automatische toewijzing van leads en taken

Bij een goede productpresentatie hoort een ‘proof of concept’. Op het gebied van de digitale media betreft het vaak een afbeelding, een filmpje, een soundbite of een andere creatieve uiting, die de klant eventueel overhaalt om met het bedrijf in zee te gaan.

Algoritmes in het CRM-systeem maken het mogelijk om de uitvoering van de lead en de concepttest toe te wijzen aan de juiste persoon: aan degene die de skills heeft om de betreffende media overtuigend in elkaar te zetten. Deze intelligente toewijzing van taken kan ook worden ingezet om andere klussen binnen het creatieve team te verdelen.

Centrale plek voor klantcontact en feedback

De digitale media van een project gaan vaak door een uitgebreide cyclus van proefversies en klantfeedback. Om snel naar een perfecte eindversie te kunnen toewerken is het vastleggen van de feedback essentieel gebleken. Ook de kleine wenken en voorkeuren van klanten worden gedetailleerd vastgelegd in het CRM-systeem. Zo kan elke designer van het team – indien hij of zij toegang heeft tot het systeem – telkens de juiste stappen zetten.

Makkelijke toegang tot alle bestanden

De functies van een CRM beperken zich echter niet tot het vastleggen van persoonsgegevens, chatlogs en e-mails. Het systeem dient ook als centrale opslagplaats voor afbeeldingen, video’s, huisstijlen, lettertypes, sjablonen en andere bestanden. Door deze bestanden in het CRM-systeem op te slaan zijn ze direct door iedereen terug te vinden en te gebruiken, wat het werk een stuk overzichtelijker en sneller maakt. En wanneer blijkt dat bestanden verloren zijn gegaan of als de server er de brui aan geeft, dan staat er nog altijd een actuele back-up in de cloud!

Betere samenwerking binnen het team

Indien men het creatieve proces wil stroomlijnen en het team hechter wil maken is het CRM de aangewezen plek om kennis te delen, te chatten over projecten en de voortgang van elke creatie te bewaken. Takenpakketten en deadlines kunnen worden gedeeld, teamactiviteiten kunnen worden gepland en bovendien kunnen de verantwoordelijkheden van elk team(lid) inzichtelijk worden gemaakt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *