30 nov

Digitale kunst en Apple

Er zijn een groot aantal manieren waarop kunst kan worden gecreëerd met behulp van digitale media. Technologische ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt om op verschillende manieren digitaal te tekenen en te ontwerpen. Producten van Apple zijn hier dan ook uiterst geschikt voor.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je deze Apple producten kunt gebruiken voor het vernieuwen en (misschien wel) verbeteren van jouw kunstwerken.

Apple biedt vele producten aan die het makkelijker maken om te tekenen en te ontwerpen met behulp van digitale media. Naast de de iMac kun je ook denken aan een MacBook of zelfs een iPad. Dit merk streeft er namelijk naar om hun bestaande technologieën voortdurend te verbeteren en wil daarmee een groter publiek aanspreken. Apple biedt tegenwoordig de meest geavanceerde technieken aan die zeer interessant kunnen zijn voor kunstenaars.

Zo is de ‘Apple Pencil’ recentelijk op de markt gebracht. Dit programma is gemaakt voor de iPad en maakt het mogelijk om op elke willekeurige plek aan een digitaal kunstwerk te beginnen. Sinds de lancering van dit product komen er steeds meer teken applicaties op de markt die het nog makkelijker maken om te tekenen en te ‘schilderen’.

iMacs en MacBooks zijn ook zeer geschikt voor het maken van kunst. Net zoals dat bij iPads het geval is, komen er steeds meer teken- en ontwerpprogramma’s voor deze producten op de markt. Dit maakt het eveneens makkelijker om je volgende kunstwerk te creëren.

Het is belangrijk om het programma te kiezen dat goed bij jou – als kunstenaar – past. Tayasui Sketches is bijvoorbeeld een goed programma voor een MacBook of een iMac. Het biedt verschillende ‘penselen’ om mee te tekenen en geeft je de mogelijkheid om verschillende verfsoorten te kunnen namaken. Zo kun je met behulp van deze digitale programma’s kunstwerken maken met aquarel-, olieverf- of zelfs plakkaatverf.

Zoals je misschien wel weet is het aanschaffen van een MacBook een grote investering. Om geld te besparen kun je echter overwegen om een refurbished MacBook Air aan te schaffen. ‘Refurbished’ wil zeggen dat het product al een vorige gebruiker heeft gehad, maar het apparaat is van binnen en van buiten opgeknapt opdat de volgende gebruiker er nog veel plezier van heeft.

Kortom, het mes snijdt aan twee kanten: de refurbished producten zijn goedkoper terwijl de risico’s van het aanschaffen van deze tweedehands producten (zoals gebruikersschade, verouderde software, en dergelijke) miniem zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *