15 mei

Voorbeelden van kunstprojecten met een technologische inslag

Vele hedendaagse kunstenaars laten zich graag inspireren door de moderne technologie. Dit is natuurlijk niet toevallig, want innovatie en kunst gaan heel goed samen. In dit artikel worden daarom een aantal leuke voorbeelden gegeven van kunstprojecten met een technologische inslag.

Project Egg – Michiel van der Kley

Van der Kley was aanvankelijk meubeldesigner van beroep, maar in 2011 besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan. Namelijk de uitdaging om te gaan werken met een 3D-printer. Hieruit vloeide het Project Egg voort, waarbij maar liefst 800 mensen van over de hele wereld meewerkten aan het eindproduct. Een echte co-create-productie dus! Het resultaat is een majestueus paviljoen van maar liefst vijf bij vier bij drie meter dat is opgebouwd uit 4.760 stenen, die allen geprint zijn met een 3D-printer.

Most Efficient – Merijn Koelink

In de fotoreportage van Koelink wordt de oude vertrouwde nachtgloed van oranje straatlantaarns op zeer nauwkeurige wijze weergegeven. Koelink bestudeerde in eerste instantie het licht en de kleur ervan en welk effect dit heeft op onze gemoedstoestand en emoties. Hij herinnerde zich daarbij de oranje verlichte woonerven uit zijn eigen jeugd, welke een geborgen en veilige uitstraling gaven. Het witte LED licht dat hiervoor in de plaats kwam vond hij echter een stuk ongezelliger.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *