7 nov

Digitale mode: kleding van de toekomst

Heb je het al gehoord? Digitale kleding is de laatste mode. Met een heleboel pixels en totale afwezigheid van textiel is de nieuwste hype in mode niet bepaald een stereotype met catwalks, fotografen en proefmaten. In plaats daarvan is de laatste mode er één die het midden houdt tussen realiteit en fictie; bizarre ontwerpen voor alle maten die spelen met zwaartekracht.

Wat is digitale kleding?

Digitale kleding is gemaakt van pixels. Er komt dus geen stof aan te pas. Sterker nog, het is niet eens tastbaar. Het wordt gemaakt met behulp van computertechnologie en 3D-software. Een digitaal kledingstuk kan je dus niet in het echt aantrekken. Wat je wel kunt doen met digitale kleding is online de nieuwste collectie bekijken. Zie je iets wat je mooi vindt, dan kun je het item bestellen. Je kunt dan een foto van jezelf opsturen waar het bestelde kledingstuk digitaal op wordt gepast. Ben je handig met computers? Dan kun je het kledingstuk ook zelf downloaden en bewerken met 3D-software. Kom maar op met die Instagram post!

Waarom nu?

Digitale kleding is booming en dit is waarom:

1. Digitale kleding is milieuvriendelijk.

2. Digitale kleding sluit aan bij het huidige gebruik van mensen die een “outfit of the day” nodig hebben.

3. Digitale kleding is relevant in tijden van pandemie, wanneer mensen minder uitgaan en in plaats daarvan pronken op sociale media.

4. Nieuwe technologie maakt het makkelijker om digitale kleding te maken.

5. Digitale kleding vertoont gelijkenis met avatars in videogames.

Fysieke kleding

De ontwikkelingen van digitale kleding zijn veelbelovend. Toch zullen we voorlopig gewoon nog met z’n allen fysieke kleding blijven kopen. Dat kan natuurlijk gewoon in één van de vele winkels in de stad of online op NA-KD of één van de andere hippe kledingwebsites. De ontwikkeling van digitale kleding staat voor nu nog in de kinderschoenen, maar het begin is daar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *